Kto obliczy zadania z kombinatoryki?
Al_Bandi: 1) 8! kreska ułamkowa, a pod nią 5!*3!
2) 10! kreska ułamkowa, a pod nią 7!*4!
3) 7!*9*10 kreska ułamkowa, a pod nią 6!
4) 4!*3!*52 kreska ułamkowa, a pod nią 5!*6!
5) (n−1)! kreska ułamkowa, a pod nią (n+1)!
6) (n+1)!*(n−2)! kreska ułamkowa, a pod nią (n−1)!8n!
Proszę pomóżcie
3 lut 16:48
Łukasz: | | 8! | | 5!*6*7*8 | | 6*7*8 | | 336 | |
1) |
| = |
| = |
| = |
| =56 |
| | 5!*3! | | 5!*3! | | 1*2*3 | | 6 | |
3 lut 18:41
Al_Bandi: dzięki mistrzu

pomożesz w kolejnych przykładach?
3 lut 18:56
Al_Bandi: Już 2 rozwiązałem sam

kto pomoże kolejne?
3 lut 19:00
Al_Bandi: Pomózcie rozwiązać od 3 do 6 proszę bo nie umiem
3 lut 19:06
Al_Bandi: dobra 3 rozwiązałem. nie wiem jak rozwiązać 4,5,6 jest tu wogóle ktoś kto by mi pomógł?
3 lut 19:09
Łukasz: | 7!*9*10 | | 6!*7*9*10 | |
| = |
| =7*9*10=630 |
| 6! | | 6! | |
3 lut 19:10
Al_Bandi: dzięki ale to już rozwiązałem sam, potrzebuję tylko numer 4,5,6
3 lut 19:11
Łukasz: | 4!*3!*52 | | 4!*3!*5*5 | | 3!*5 | | 3!*8 | | 8 | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| =0.0(6) |
| 5!*6! | | 4!*6!*5 | | 6! | | 3!*4*5*6 | | 4*5*6 | |
do jakiej szkoly chodzisz?
3 lut 19:21
Al_Bandi: na ekonomie pierwsza klasa dopiero

pomóż
3 lut 19:24
Łukasz: kurde pomylilem sie w 4 i 5 liczniku zamiast 5 to 8 wynik tez bedzie inny
3 lut 19:24
Łukasz: ale technikum?
3 lut 19:24
Al_Bandi: wiem wiem, że sie pomyliłeś bo wynik to jedna dwudziestaczwarta , tak technikum pomóż kolejne
3 lut 19:28
Łukasz: wynik powinien byc 0.04 w przyblizeniu. nie wiem czy bede umial zrobic ostatnie przyklady
musze pomyslec
3 lut 19:29
Al_Bandi: oki czekam przyjacielu


piwo masz u mnie już
3 lut 19:30
Łukasz: ja chodze do zawodowki takich rzeczy tam nie mamy ale czytam sobie
o tym wczoraj czytalem cos o silni i utkwilo w pamieci
3 lut 19:33
Al_Bandi: to umiesz te 2 ostatnie zrobic?
3 lut 19:34
Łukasz: a jaki jest wynik do 5?
3 lut 19:39
Al_Bandi: rozwiązałem 5. nie umiem 6, przeliczałem juz 5 razy i klapa
3 lut 19:39
Al_Bandi: w 5 jest wynik 1 kreska ułamkowa a pod nią n(n+1)
3 lut 19:39
Łukasz: kurcze nie wiem, a z ciekawosci jaki jest w 6 wynik?
3 lut 19:43
Al_Bandi: nie mam wyniku do 6
3 lut 19:46