matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kongruencja
KK:
Jak rozwiązać taką kongruencję (a
2
+b
2
)x ≡ a−b(mod ab) ?
5 sty 14:53
Adam:
Doszedłem do
ab
(a−b)x=1 mod
(a, b)
2
5 sty 15:20
Adam:
Pomijając przypadek a=b mod ab co zachodzi wtw gdy a=b
5 sty 15:29