Pytanie
z: Gdzie mogę znaleźć trudne przykłady, które przygotują mnie do sesji? Interesują mnie pochodne,
ciągłośc funkcji, granice, asymptoty itp (całki jeszcze nie) Coś jak w książce Skoczylasa
Analiza matematyczna I. Niektóre fajne przykłady, ale za mało ich.
E trapez odpada
4 sty 22:52
Qulka: Krysicki
4 sty 22:54
Janek191:
Józef Banaś
Zbiór zadań z analizy matematycznej.
4 sty 22:55
z: Używam, ale raczej do teorii, przykładów chyba trochę mało. Jakąś starą wersję mam
4 sty 22:56
z: Ok sprawdzę Banasia
4 sty 22:57
Basia: co studiujesz? naprawdę trudne zadania są w zbiorze Demidowicza (nie mam pojęcia czy to
jeszcze gdzieś osiągalne). Polecane dla studentów matematyki.
4 sty 22:59
z: Energetykę, bez przesady z poziomem, ale wykładowca coś tam wymaga
4 sty 23:02
Basia: No to Demidowicz raczej nie. Krysicki, Włodarski "Analiza matematyczna w zadaniach"
4 sty 23:05
z: Dziękuję.
4 sty 23:09
jc: Zależy, co lubi autor zadań egzaminacyjnych.
1. Znajdź asymptoty funkcji f(x)=ln (3+5e2x+2e−7x).
2. Oblicz pochodną funkcji f(x)=ln(x+√x2+1)
3. Oblicz pochodną funkcji f(x)=ln √(1+ sin x)/(1 − sin x)
4. lim n √n(2√n−√n+1−√n−1)
4 sty 23:11
z: coś takiego:
oblicz pochodną z
| | x3 arctg3 (4x) + e5x | |
sin |
| |
| | 3x | |
oblicz granicę
| | ln|sin2x| | |
lim x −−> π |
| |
| | ln|sin3x| | |
4 sty 23:18
z: z 3 terminu
4 sty 23:19
jc: z, gdzie są 3 termin? Na ekonomii?
4 sty 23:22
z: Nie
4 sty 23:24
jc: z, z 3 terminu na Energetyce. Ktoś zdał?
4 sty 23:29
z: Pewnie większość a czemu?
4 sty 23:30
z: ?
5 sty 14:32