matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
piotr:
jak to obliczyć? lim
(x−>
∞
)
x(e
1
x
−1)
4 sty 22:36
Janek191:
e
1/x
− 1
f(x) =
1
x
i reguła H
4 sty 22:39
Adam:
e
t
−1
lim
t→0
= 0
t
W szczególności dla t→0
+
dla t=1/x
4 sty 22:39
Adam:
=1
*
4 sty 22:40
piotr:
dzięki
4 sty 22:41
piotr:
a takie cóś?
x
lim
x−>
∞
arctg
2
4 sty 23:17