matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciąg geometryczny
Engi:
wyznacz ciąg geometryczny a
2
=7 a
4
=28
4 sty 22:34
Qulka:
7•q
2
=28 więc q=2 więc a
1
=7/2 więc a
n
=7q
n
/4
4 sty 22:36
Janek191:
a
4
: a
2
= q
2
= 4 q = − 2 lub q = 2 itd.
4 sty 22:37