e2 | ||
sinα | ||
2 |
1 | ||
PASB = | *y*y*sinα | |
2 |
1 | ||
PCSD = | *x*x*sinα | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
PBSC = | *x*y*sinβ = | *x*y*sin(180−α) = | *x*y*sinα | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
PASD = | *x*y*sinβ = | *x*y*sin(180−α) = | *x*y*sinα | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | ||
*sinα* | *sinα*[ x2+2xy+y2 ] = | ||
2 | 2 |
1 | 1 | e2 | |||
*sinα*(x+y)2 = | *sinα*e2 = | *sinα | |||
2 | 2 | 2 |
1 | ||
Pole każdego czworokąta = | e*f*sin(∡(e,f)) | |
2 |
e2 | ||
to P= | *sinα | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |