potęgi
Ola: 123 * 3−9
Zapisać jako potęgę jednej liczby
4 sty 16:14
ale jak to?: Ola 12=3*4=3*2*2
ab=(c*d)b=cb*db, spróbuj teraz
4 sty 16:38
Basia:
L=(3*4)3*3−9= 33*43*3−9 = 3−6*43
4 = 3log34
L= 3−6*(3log34)3 = 3−6*33log34 = 3−6+3log34
4 sty 16:42
ale jak to?: Basia a nie łatwiej:
12
3*3
−9 = 4
3*3
3*3
−9 = 4
3*3
−6=(2
2)
3*3
−6 = 2
6*3
−6 =
4 sty 16:46
Eta:
| 123 | | 26*33 | | 26 | | 2 | |
| = |
| = |
| =( |
| )6 |
| 39 | | 39 | | 36 | | 3 | |
4 sty 16:50
zagajnik: można to zrobic tak
123*3[−9}=43*(1/9)3=(4/9)3 ?
5 sty 20:01
the foxi:
| | 2 | | 2 | | 4 | |
( |
| )6=(( |
| )2)3=( |
| )3 |
| | 3 | | 3 | | 9 | |
jasne
5 sty 20:47