matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg geometryczny - wykres
janku:
Wyznacz wyraz pierwszy i iloraz ciągu geometrycznego, którego fragment wykresu został przedstawiony na rysunku. Oznaczenia osi: pozioma: n pionowa: an Bardzo proszę o pomoc
4 sty 13:37
Jerzy:
a
2
= 3 a
5
= 1
a
5
= q
3
.... i oblicz: q
a
2
4 sty 13:39
janku:
Dziękuję
4 sty 13:56