matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ.
Maria:
1. sin140+sin(−140) 2. sin 21π/2 − sin(−21/2 * π)
4 sty 03:28
Jerzy:
1) = sin140 − sin140 = 0 2) = sin(21π/2) + sin(21π/2) = 2sin(21π/2) = 2sin(10*π + π/2) = 2sin(π/2) = 2*1 = 2
4 sty 07:57