1 | ||
∫ | dx | |
sin x + 3 cos x +1 |
2t | 1−t2 | 2 | ||||
sin x = | , cos x = | , dt= | , t=tg x/2 | |||
1+t2 | 1+t2 | 1+t2 |
1 | 1 | 1 | ||||
całka = | ∫( | − | ) dt = ... | |||
3 | t+1 | t−2 |
2dt | ||
Oj, dx= | ||
1+t2 |
1 | 1 | |||
dt = | * | dx | ||
2 | cos2(x/2) |
1 | ||
2dt = | dx | |
cos2(x/2) |
1 | 1 | |||
∫ | dx = | dx = | ||
sinx+3cosx+1 | 2sinx2cosx2 + 3(cos2x2−sin2x2)+1 |
| |||||||||||||||||
∫ | dx= | ||||||||||||||||
|
2dt | ||
∫ | dt | |
2t − 3t2 + 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |