matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rob
krakus:
W rombie o przekątnych długości c=6 cm i d=8 cm poprowadzono wysokość h. Oblicz długość tej wysokości.
3 sty 22:49
Qulka:
a=5 Pole = 6•8/2 = a•h h= 4,8
3 sty 22:50
5-latek:
3 sty 22:53