|
|
| |||||||||||||||||||||
< | <...< | ||||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
Resztę otrzymujemy ze wzoru | = | |||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
Czyli | = | skąd n=70 | ||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
(1+x)n = (x+1)n =∑k=0,...,n | xk*1n−k = ∑k=0,...,n | xk | ||||||||||||||
| ||||||||
dla k=20 masz | x20 | |||||||
| ||||||||
dla k=50 masz | x50 | |||||||
|
| |||||||||||||||
czyli | = | |||||||||||||||
n! | n! | ||
= | |||
20!(n−20)! | 50!(n−50)! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |