d1 | |
= cos 30o | |
x |
√3 | 1 | √3 | √3 | |||||
d1 = x* | = | a* | = a | |||||
2 | 3 | 2 | 6 |
a | ||
a=6x ⇒ x= | ||
6 |
a√3 | ||
|DE|=2x√3= | ||
3 |
a√3 | ||
|DF|=x√3 = | ||
6 |
a | ||
dane jest a (czyli długość boku trójkąta) to x= | 2x=U{2a}[3} | |
3 |
y | ||
sin60 = | ||
2x |
z | ||
sin60 = | ||
x |
2a | √3 | a√3 | ||||
y = 2x*sin60 = | * | = | ||||
3 | 2 | 3 |
a | √3 | a√3 | ||||
z = x*sin60 = | * | = | ||||
3 | 2 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |