matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz liczbę w postaci ułamka.
pryk:
Zapisz liczbę 4,(52) w postaci ułamka zwykłego.
3 sty 20:23
Milo:
4,(52) = x /*100 452,(52) = 100x odejmując stronami 448 = 99x
448
x =
99
3 sty 20:27
mat:
52
4,(52)=4
99
3 sty 20:28