liczby trzycyfrowe
Aśka: Liczb trzycyfrowych o różnych cyfrach większych od 352 jest
(a) 2000.
(b) 468.
(c) 470.
(d) 469.
3 sty 20:13
Basia:
xyz
masz takie możliwości:
x=4,5,...9 i wtedy y,z dowolne co daje 6*9*8 = 6*72 = 452
x=3 i y=6,7,8,9 i z dowolne co daje 1*4*8 = 32
x=3 i y=5 i z=3,4,5,6,7,8,9 co daje 1*1*7 = 7
żadna odpowiedź mi nie pasuje, a błędu nie widzę
3 sty 21:09
Eta:
6*72=432 liczb
32 liczby
5 liczb {354,356,357,358,359} ( bo cyfry nie powtarzają się
razem : 469 liczb
odp: D)
3 sty 21:12
Ajtek:
Hej
Basia. W ostatnim masz błąd. z nie może mieć wartości 3 i 5

.
3 sty 21:12
Ajtek:
Hej
Eta 
.
3 sty 21:13
Aśka: Dzięki wielkie za pomoc
3 sty 21:13
Eta:
Hej
Ajtek 
i zwyczajowo .... łap

?
3 sty 21:15
Eta:
432 liczby
3 sty 21:15
Ajtek:
Yyyyy aż się boję. Może dzisiaj podziękuję

.
3 sty 21:34