matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiego a liczba -7 spełnia równanie.
tomi:
Dla jakiego a liczba −7 spełnia równanie x
2
−a=60.
3 sty 19:46
Mila:
(−7)
2
−a=60 49−60=a a=−11
3 sty 19:48
the foxi:
x=−7 49−a=60 Wyznacz a
3 sty 19:48