matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, że 3^{43} + 3^{46} jest liczbą parzystą.
Mar:
Udowodnij, że 3
43
+ 3
46
jest liczbą parzystą.
3 sty 18:59
Basia:
3
43
+3
46
= 3
43
*1 + 3
43
*3
3
= 3
43
(1+3
3
) = 28*3
43
3 sty 19:09