zadanie - rysunek
mat:

Mam policzyć pole ΔACD.
Δ ABC jest prostokątny. Mam pytanie gdzie jest ich wspólna wysokość ?
Proszę o odp rysunkiem.
Nie rozumiem jak narysować ich wspólną wysokość, bo ma 'iść' z kąta prostokątnego na bok CD
pod kątem prostym.
3 sty 18:53
mat: Pomoże ktoś ?
3 sty 19:05
Eta:
Napisz oryginalną treść zadania!
"Improwizacje"......... zostaw dla siebie
3 sty 19:09
mat: ten ΔACD jest Δ rozwartokątnym i jego wysokość pada na bok CB ?
3 sty 19:15
mat: Treść zadania : trójkąt ABD jest prostokątny o bokach AB = 3cm, AD = 4 cm , BD =5 cm , CD =
1,5 cm
CB = 3,5 cm. Oblicz pole trójkąta ACD
3 sty 19:18
mat: Chodzi mi o to czy wysokość ma iść z wierzchołka A i czy będzie wspólną wysokością dla tych
trójkątów.
3 sty 19:23
Basia:
3 sty 19:29
mat: Dziękuje bardzo

jest tak jak myślę
3 sty 19:30