mm
asiiusiia: 1, rozwianiem równania x log2 12−8=x log2 3 jest
a) x=1 b) x=2 c) x=3 d) x=4
2 ile razy liczba 5 √5 20 jest wieksze od liczby 527
a) 5 b) 25 c) 125 d) 625
3 rozwiazaniem równania 4/x=√2 −2 jest
a) −2(2+√2) b) 2(2−√2) c) 2(√2−2) d) 4(2−√2)
4 ile liczb całkowitych spełnia nierówność x2<10000
a) 198 b) 199 c) 200 d) 201
3 sty 17:40
Mila:
1)
xlog
2(12)−8=xlog
2(3)
xlog
2(12)−xlog
2(3)=8
x*(log
2(12)−log
2(3))=8
x*log
2(4)=8
2x=8
x=4
2)
| (5√5)20 | | 520*510 | |
| = |
| =U{530{527}=53=125 razy |
| 527 | | 527 | |
Nie wiem, czy dobrze rozszyfrowałam Twoje zapisy.
3 sty 19:14
Mila:
Też źle zapisałam :
3 sty 19:15
Mila:
(3)
4=(
√2−2)*x /*(
√2+2)
4*(
√2+2)=(2−4)*x
x=−2*(
√2+2)
(4)
x
2<10000
x
2−100
2<0
(x−100)*(x+100)<0
x∊(−100,100)
99+99+1=199
narysuj oś i zaznacz liczby całkowite z przedziału (−10, 10) i uogólnij zasadę .
3 sty 19:22