matma
asiiusiia: 1, rozwianiem równania x log2 12−8=x log2 3 jest
a) x=1 b) x=2 c) x=3 d) x=4
2 ile razy liczba (5p(5))20 jest wieksze od liczby 527
a) 5 b) 25 c) 125 d) 625
3 rozwiazaniem równania 4/x=p(2) −2 jest
a) −2(2+p(2)) b) 2(2−p(2)) c) 2(p(2)−2) d) 4(2−p(2))
4 ile liczb całkowitych spełnia nierówność x(2)<10000
a) 198 b) 199 c) 200 d) 201
3 sty 17:20
5-latek: Asiusiu zapisz to porzadnie
Masz wpisz a otrzymasz albo i Kliknij po wiecej przykladow
3 sty 17:22
asiiusiia: 1, rozwianiem równania x log2 12−8=x log2 3 jest
a) x=1 b) x=2 c) x=3 d) x=4
2 ile razy liczba 5 √5 20 jest wieksze od liczby 527
a) 5 b) 25 c) 125 d) 625
3 rozwiazaniem równania 4/x=√2 −2 jest
a) −2(2+√2) b) 2(2−√2) c) 2(√2−2) d) 4(2−√2)
4 ile liczb całkowitych spełnia nierówność x2<10000
a) 198 b) 199 c) 200 d) 201
3 sty 17:32
5-latek: zadanie nr 3
Moge je zapisac tak
4*1= x(
√2−2}
x(
√2−2)=4
| | 4 | |
x= |
| no ale oni nie chca takiej odpowiedzi wiec usuwamy niewymiernosc z mainownika |
| | √2−2 | |
| | 4(√2+2) | |
x= |
| = −2(2+√2 ) odp a) |
| | −2 | |
3 sty 17:40
3 sty 17:47
okl: potrzebuje pomocy
3 sty 17:51
maatema: @okl załóż nowy temat
3 sty 18:43