matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
lko:
całka ∫3dx/ −x
2
+2x−1 próbowałam ze wzoru skróconego mnozenia, ale nie wychodzi
3 sty 15:17
Jerzy:
1
= − 3∫
dx = ....
(x −1)
2
3 sty 15:18
Jerzy:
3
... =
+ C
x − 1
3 sty 15:20
lko:
tak wyszło, dziekuje
3 sty 15:25