matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cc
lko:
całka: x/cos
2
x dx
3 sty 14:45
Benny:
=xtgx−∫tgxdx
3 sty 14:46
Jerzy:
Przez części:
1
v' =
u = x
cos
2
x
v = tgx u, = 1
3 sty 14:46
lko:
czyli wyjdzie xtgx−∫sin/cos = xtgx+∫dt/t= xtgx + ln I cosx I + c ?
3 sty 15:05