matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
jagna:
(−3/5)=(−0,6) −−−> w dzieleniu modulo przez 5 (z reszta), jaki bedzie wynik? : )
3 sty 13:54
jc:
Zależy od umowy. Może być −0,6, ale może być też 4,4.
3 sty 14:00
jc:
−0,6 = 0 −0.6 = −5+4,4
3 sty 14:02
jagna:
dziekuje "jc"
3 sty 15:02