matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz granicę ciągu
:):
Wyznacz granicę ciągu:
https://i.imgur.com/pdSqYcw.png
3 sty 10:47
Janek191:
(a
n
) Podziel licznik i mianownik przez n
5
3 sty 10:49
Jerzy:
limb
n
= (e
−1
)
6n
4
/3n
5
= [(e
−1
)
0
] = 1
3 sty 11:01