matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciągu o wyrazie ogólnym
Krzysiek:
oblicz granice ciągu o wyrazie ogólnym: 2
n+1
−3
n+2
−−−−−−−−−−− 3
n+2
ma wyjść −1
3 lut 13:40
Godzio:
2
n+1
− 3
n+2
2
n
* 2 − 3
n
* 9
2
3
n
(2*(
)
n
− 9
3
=
=
=
3
n+2
3
n
*9
3
n
*9
2*0−9
−9
=
=−1
9
9
5 lut 01:27