matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Rudzionsen_96:
Jaka jest postać funkcji f(x) jeśli f'(x)= 5x
2
+3x−2 ?
2 sty 18:54
Jerzy:
5
3
f(x) =
x
3
+
x
2
− 2x + C
3
2
2 sty 18:56
Eta:
f(x)=∫(5x
2
+3x−2)dx=..........
2 sty 18:57