matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze
Rico:
Dana jest macierz A ∈ Rm×n. Wyznacz bazę: a) przestrzeni B = {b ∈ Rm : układ Ax = b ma rozwiązanie}, b) przestrzeni X = {x' ∈ Rn : A(x0 + x') = ˆb} wiedząc, ze Ax0 = ˆb.
2 sty 16:33
Rico:
Potrafi ktoś kto zrobić?
2 sty 19:29