2 sty 14:16
Blee:
A jak wygladala poczatkowo?
2 sty 14:17
karty do gry : proponuje podstawienie √2x = t
2 sty 14:19
[: cała jest taka\
∫x*ln(1+2x2)dx=
u=ln(1+2xx) v=x
u=U{1}{1+2x2 v=1
ln(1+2x2)*1/2x2−1/2∫x2*1/1+2x2=
2 sty 14:21
2 sty 14:21
[: help
2 sty 15:00
karty do gry : Przecież podałem ci stosowne podstawienie.
2 sty 15:06
jc: | | x2 | | 1 | | 1 | | x | | 1 | |
∫ |
| dx = |
| ∫(1 − |
| ) dx = |
| − |
| atan √2x |
| | 1+x2 | | 2 | | 1+2x2 | | 2 | | 2√2 | |
2 sty 15:06
[: @jc jak to zrbiłes wytłumacz mi jak mozesz
2 sty 15:11
[: i zgubiłes w 1 całce w mianwniku ma byc 1+2x2
2 sty 15:13
jc: Zgubiłem ... ale dalej jest ok. Po prostu przekształciłem.
| x2 | | 1 | | 2x2 | | 1 | | (1+2x2)−1 | |
| = |
| |
| = |
| |
| =... |
| 1+2x2 | | 2 | | 1+2x2 | | 2 | | 1+2x2 | |
2 sty 15:17
[: nie kminie
2 sty 15:20
[: a wiem juz
2 sty 15:21
[: ale co mi to da w całej całce komentarz z 14:21
2 sty 15:22