matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
sylwester:
π
π
rozwiąż równanie sin(x−
)+sin(x+
)=1 ⋀ x∊<−π, π>
3
3
oto moje rozwiązanie:
π
π
sin(x−
)+sin(x+
)=1
3
3
π
π
π
π
sinxcos
−cosxsin
+sinxcos
+cosxsin
=1
3
3
3
3
π
2sinxcos
=1
3
1
2sinx*
=1
2
sinx=1
π
x=
2
bardzo prosze o sprawdzenie i poprawe błedów
3 lut 13:08
Godzio:
jest ok
3 lut 13:43