matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Adam:
(1/2)
l
o
g
4
* (1/4)
l
o
g
5
= ? podają wyniki 1/4 ale jak to liczyć?
1 sty 22:15
Adam:
bardzo proszę o pomoc
1 sty 22:27
Eta:
1
0,5
log4
*0,5
2log5
= 0,5
log4+log25
=0,5
log100
= 0,5
2
=
4
1 sty 22:28