matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu
iwa:
czesc nie wiem jak zabrac sie do zadania o to tresc: Obliczyc granice podanych ciagow a
n
=
n
√
2
−n
+3
−n
+6
−n
b
n
=(1−
3
n
)
n
c
n
=
√
9
n
+3
n
−
√
9
n
+1
nie prosze o rozwiazanie tylko nie wiem jak zaczac
3 lut 13:01