matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z_{n} co oznacza
ktoś:
Czy Z
n
oznacza zbiór ciągów o zespolonych współczynnikach?
1 sty 20:01
mat:
Nie Z
n
={0,1,2,3,...,n−1} reszty z dzielenia przez n np dla n=3 Z
3
={0,1,2}
1 sty 20:13
ktoś:
Mhm, dzięki. Nieintuicyjne to oznaczenia
1 sty 20:16