matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z 1 niewiadomą
Master:
Rozwiąż równanie (x
2
+1)
sin(2x)+cos(2x)
=1
1 sty 19:54
the foxi:
sin(2x)+cos(2x)=0
1 sty 19:58
mat:
lub x=0
1 sty 19:59
Adamm:
x=0 jest oczywiście rozwiązaniem dla x≠0 musi być sin(2x)+cos(2x)=0 itd.
1 sty 19:59