matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Walec
krzysiek:
Przekątna przekroju osiowego walca ma długość 10cm i jest nachylona do podstawy pod kątem 30stopni. Oblicz Ppb i objętość.
1 sty 18:27
5-latek:
Mas ztrojkat 30 60 90 stopni i przeciwprostikatna 10 wylicz x i y
1 sty 18:46
Eta:
Z trójkąta "ekierki" o kątach 30
o
,60
o
,90
o
: H=5 , 2r=5
√
3
to r= 2,5
√
3
P
b
= 2πrH=.......... V= πr
2
*H=.............
1 sty 18:52