matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pooomocy:
wyznacz h ze wzoru P=2πr(r+h)
12 lis 14:19
coco:
P = 2π r
2
+ 2πrh → 2πrh = P - 2π r
2
dzielimy przez 2πr gdy r≠0 P - 2π r
2
i już jest
h = ---------------
2π r
12 lis 14:26