matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Kkkk:
Oblicz pochodną
1
F(x)=(x+2)*e do potęgi {
}
x
1 sty 17:43
iteRacj@:
[(x+2)*e
1
x
]' = (x+2)'*e
1
x
+(x+2)*(e
1
x
)' =
1
= 1*e
1
x
+(x+2)*(e
1
x
*
) =
x
2
x+2
x+2
= e
1
x
+e
1
x
*
= e
1
x
*[
+1]
x
2
x
2
1 sty 18:26