narysuj wykres funkcji
jsdfa: y=−I−(x+2)2−2I+1 najpierw trzeba sprowadzić do prostej postaci
1 sty 16:00
Jerzy:
Zacznij od wykresu u = (x + 2)2
1 sty 16:09
jsdfa: a mógłbyś uprościć to wyrażenie ?
1 sty 16:15
Eta:

y= −|(x+2)
2+2| +1
1/
y= (x+2)
2+2
2/ |
y|=
y
3/
y= −
y
4/
y →T
u[0,2] y
y=−|(x+2)
2+2|+1
1 sty 16:25
jsdfa: dziękuje i bardzo proszę jeszcze o ten przykład
y=2−I−(x+3)2+1I
i mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to upraszczanie i jak sie to robi i kiedy
1 sty 16:30
Eta:

y= 2−|−[(x+3)
2−1]|= 2−|(x+3)
2−1| = −|(x+3)
2−1|+2
y=−|(x+3)
2−1|+2
i podobnie jak poprzedni .....
1/
y=(x+3)
2−1
2/
y= |
y|
3/
y= −
y
4/
y→ T
u[0,2] y
1 sty 16:47
cvbs: dziękuje bardzo
1 sty 16:53