matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu liczbowego
Smutny słaby uczeń:
Określ, dla jakich wartości parametru k granicą (an) jest liczba g, gdy:
(k+2)n−4
1
an=
,g=
i k∊R\{0}
kn+1
3
1 sty 15:35
Eta:
1
k+2
g=
i g=
, k≠0
3
k
k+2
1
=
k
3
k=................ dokończ
1 sty 15:58