matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całak
[:
∫x
2
*lnxdx= przez cześći mam u=lnx v=x
2
u'=1/x v'=1/3x
3
1/3x
3
lnx−∫1/x*1/3x
3
=
1 sty 14:47
poland:
dobrze masz... i teraz calka
1
x
3
1
∫(
*
)dx =
∫x
2
dx = ...
x
3
3
1 sty 15:01