matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole calkowite
Kuba:
Wycinek koła o promieniu 2 wyznaczony przez kat 90 stopni zwinięto w powierzchnię boczną stozka.Oblicz pole całkowite tego stozka
3 lut 12:44
Godzio:
1
2πr = l =
* 2π*2 = π
4
π = 2πr
1
r =
2
1
P
b
=
* 2π2
2
4
1
P
p
= π*
)
2
dokończ
2
3 lut 13:56