matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze z wartością bezwzględną
Marek:
2
|x|−7
= 4
1−|x|
więc 2
|x|−7
= 2
2(1−|X|)
|x|−7=2(1−|x|) i co dalej?
1 sty 11:01
Adamm:
|x|−7=2−2|x| 3|x|=9 |x|=3 x=3 lub x=−3
1 sty 11:37
Marek:
Dziękuje
1 sty 11:41