pomocy
mysql: Oblicz wartość funkcji f(x)=|1−2x−3|
dla argumentu x=log13(log212 8 +log12 64* log12 18+log212 18 +491/log3 7)
31 gru 22:19
31 gru 22:20
mysql: prosze o pomoc
31 gru 22:20
Maciek: łatwe
31 gru 22:27
Qulka: x=1
31 gru 22:29
Qulka: tam w nawiasie jest wzór skróconego mnożenia ( a2+2ab+b2 +9)
31 gru 22:30
Qulka: a= log128 b= log1218 i zamiana że log1264 = log1282 = 2log128
31 gru 22:36
mysql: skad log12 64
31 gru 22:40
mysql: mógłbyś to rozpisać ?
31 gru 22:41
31 gru 22:42
Qulka: rozpisałam wyżej
31 gru 22:42
Mila:
2) 49
log7(3)=7
2log7(3)=7
log7(9)=9
3)
log
122(8)+log
12(64)*log
12(18}+log
122(18}=
=log
122(8)+2log
12(8)*log
12(18}+log
122(18}=
=(log
12(8)+log
1218})
2=(log
12(144))
2=2
2=4
4)
x=log
13(4+9)=log
13(13}=1
31 gru 22:43
mysql: czy to wyglada tak
x=log13 (log12 8 +log12 18 )2
31 gru 22:44
5-latek: Dobry wieczor

Wszystkiego dobrego Aniu w Nowym roku
wiec 49
log73= 7
2log73= 3
2=9
31 gru 22:45
5-latek: Dobry wieczor
Milu
Tobie tez zycze wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Mlodzi poszli na zababwe do sasiadow a ja pilnuje psa .
31 gru 22:48
Qulka: to wygląda tak x=log13 ((log12 8 +log12 18 )2+9)
31 gru 22:49
Qulka: 5−latku Tobie również wszystkiego naj naj naj
31 gru 22:50
Maciek: Napij sie czegoś 5−latku
31 gru 23:03
Mila:
Dziękuję za życzenia. Sto lat dla wszystkich miłych forumowiczów.
31 gru 23:04
Mila:
5−latku, u mnie jest szaleństwo z petardami od kilku godzin.
31 gru 23:16
5-latek: U mnie Milu bylo tylko 15 minut po polnocy
1 sty 01:04