pole
mat18:
Oblicz pole trójkąta o bokach długości 2√10, √13, √17
31 gru 14:16
5-latek: Wypisz jakie znasz wzory na pole trojkata
Potem sie zastanow jaki dla ciebe bedzie dobry
31 gru 14:20
Eta:

1/ sprawdzamy czy taki trójkąt istnieje
z nierówności trójkąta
.........................
istnieje
P(AEF)=
S= P(ABCD)−(3+6+2) = 18−11=
7 [j
2]
Hej "małolatku"
31 gru 14:29
5-latek: Dzien dobry
Eta Pozdrawiam

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. Udanego Sylwestra życze
31 gru 14:32
Eta:
Dzięki

.......... i wzajemnie duuuuuuużo zdrowia
31 gru 14:33
jc: Eta, co oznacza [j2]?
31 gru 15:00
Janek191:
@jc
jednostek kwadratowych
31 gru 15:07
jc: Co to jest jednostka kwadratowa i dlaczego jest tak tajemniczo zapisana?
31 gru 15:09
mat18:
Eta dzięki po raz kolejny
31 gru 17:03