matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna log
BV:
Jak wygląda pochodna f(x)=5logx? Wyszło mi
5
xln10
i
1
xln10
1
/
5
i nie wiem który jest dobrze liczony
31 gru 12:10
Jerzy:
5
f'(x) =
xln10
31 gru 12:16
Pytający:
5
f'(x)=
x*ln(10)
31 gru 12:17
BV:
Ok, dzięki
31 gru 12:20