yznacz wszystkie wartości rzeczywiste m, dla których prosta o równaniu y=3x+m (
kalinka: Wyznacz wszystkie wartości rzeczywiste m, dla których prosta o równaniu y=3x+m (w układzieX0Y
) ma punkty wspólne z odcinkiem AB , gdzieA=(1,0) i B=(0,2) . Wykonaj niezbędne obliczenia i
uzasadnij odpowiedź.
31 gru 11:34
the foxi:
1. najlepiej narysuj układ a w nim A i B
2. wyznacz m, dla którego prosta y przechodzi przez A
3. analogicznie dla B
4. odczytaj wartości m dla obu przypadków
5. m∊(wartość m z 2.;wartość m z 3.)
31 gru 11:38
5-latek:

Czerwona to y=3x teraz dobieraj m
31 gru 11:38
kalinka: DZIĘKUJĘ
31 gru 11:44
kalinka: a nie −3 i 2 − skrajne punkty/
2 sty 16:44
5-latek: Kolega napisal Ci algorytm postepowania wiec licz
2 sty 16:49
kalinka: własnie policzyłam i się pytam bo mu inaczej wyszło
2 sty 17:04
2 sty 17:15