Całki - rysowanie
Monika: Witam.
Mam problem jeśli chodzi o całki − podwojne i potrójne.
Problem jest z rysowaniem funkcji w 3 wymiarach. Czy ktoś móglby mi jakoś pomóc?
Przykładowo:
Mam za zdanie obliczyć całką potrójną objętość bryły ograniczonej paraboloidą 1−z=x2+y{2}
oraz płaszczyzną x+y=1.
Niby narysowałam jak ma to wyglądać mniej więcej, jednak nie potrafię nic odczytać z tego
rysunku. ( z samym obliczaniem całek problemu nie mam)
Proszę o pomoc.
31 gru 01:13
jc:
z=1−x2−y2, x+y=1
Te dwie powierzchnie rozetną przestrzeń na 4 nieograniczone obszary.
Żadnej objętości nie policzysz.
31 gru 01:33