x | π | |||
limx→−∞ (2x+arctg | ) = −∞− | = −∞ | ||
2 | 2 |
x | π | |||
limx→+∞(2x+arctg | ) = +∞+ | = +∞ | ||
2 | 2 |
f(x) | arctg(x/2) | −π/2 | ||||
limx→−∞ | = limx→−∞(2+ | ) = 2+ | = 2+0 =2 | |||
x | x | −∞ |
π | ||
limx→−∞[f(x)−2x] = limx→−∞arctg(x/2) = − | ||
2 |
π | ||
masz asymptotę ukośną lewostronną y = 2x− | ||
2 |
f(x) | arctg(x/2) | π/2 | ||||
limx→+∞ | = limx→+∞(2+ | ) = 2+ | = 2+0 =2 | |||
x | x | −∞ |
π | ||
limx→+∞[f(x)−2x] = limx→+∞arctg(x/2) = | ||
2 |
π | ||
masz asymptotę ukośną prawostronną y = 2x+ | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |