Oblicz całke oznaczoną
mat1510:
2
∫ IxIdx = jak ją rozwiązać krok po kroku ?
−1
30 gru 18:55
mat1510: Znanczy jak ogólnie ta nieoznaczoną obliczyć , dalej sb poradzę
30 gru 18:55
Basia:
= ∫−10 (−x)dx + ∫02 xdx
nieoznaczoną trudniej
30 gru 19:03
mat1510: A jak to policzyła Pani , dodam że miałem tylko dwie metody liczenia całek przez podstawienie ,
części

a tu nie widzę niestety
30 gru 19:04
całka:

2
∫ |x|dx= P
1+P
2 = 0,5+2=2,5
−1
0 2 0 2
..= ∫ −x dx + ∫ xdx= −0,5[x
2] +0,5[x
2] =................... =2,5
−1 0 −1 0
30 gru 19:11
mat1510: dziękuje rozumiem
30 gru 19:18