całka
[: | | e2x | |
∫ |
| jak ? ja rozpisałem to tak |
| | 1+32x | |
t=2x
dt=2
30 gru 11:45
Jerzy:
e2x = t
2e2xdx = dt
30 gru 11:51
azeta: 3
2x czy e
2x w mianowniku?
jeśli to drugie to:
zamiast t=2x lepiej od razu podstawić t=1+e
2x
dt=2e
2xdx
sprowadzi się do całki
uwaga: po całce zawsze występuje "dx" (dt,d♥, ...)
30 gru 11:52
[: e2x w mianowniku
30 gru 11:55
[: e2x
30 gru 11:55
[: e2x
30 gru 11:55
Jerzy:
Ty studiujesz ?
| | a | | a | | a | |
Od kiedy: |
| = |
| + |
| ? MASAKRA |
| | 1 + b | | 1 | | b | |
30 gru 11:57
[: czyli ma byc
| | 1 | |
1/2∫ |
| dt=1/2*ln ltl+c ? |
| | t | |
30 gru 12:00
30 gru 12:02
[: okej
30 gru 12:02
[: 11:51
e2x = t
2e2xdx = dt
dlaeczego zostało przy dt po e2x
30 gru 12:07
[: ?
30 gru 12:13