Rozwiąż równanie
gosia222: Rozwiąż równanie
f(g(x))=g(f(x)) jeśli
f(x)=2x+3 g(x)=1/x
Czy dobrze zaczęłam
Wynik −1
30 gru 10:54
gosia222: Wynik ma być −1 mnie nie wychodzi taki wynik
30 gru 10:54
jc: Policz starannie jeszcze raz.
30 gru 11:08
Marcinn: ok
30 gru 11:11
Basia:
| | 2 | |
f(x) = 2x+3 czy f(x) = |
| +3 |
| | x | |
to spora różnica
30 gru 12:43
Eta:
| 2 | | 1 | |
| +3= |
| , x≠0 i x≠ −3/2 |
| x | | 2x+3 | |
4x+6+6x
2+9x=x
6x
2+12x+6=0
x
2+2x+1=0
(x+1)
2=0
x=−1
30 gru 12:49
gosia222: Bardzo dziękuję
30 gru 16:37
gosia222: Jak zawsze p. Eta niezawodna.
Bardzo bardzo dziękuję
30 gru 16:38
Eta:
30 gru 17:04